Ψάρια

 

Πετάλια από Διβάρι (Φυσικό Ιχθυοτροφείο)

 

Τα πετάλια μας γίνονται το καλοκαίρι από Κεφάλους από τα τοπικά φυσικά ιχθυοτροφεία του Αμβρακικού (Λογαρού - Τσουκαλιού -Ροδιάς)

Τα ανοίγουμε στη από τη ράχη μέχρι την κοιλιά και από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Τα δύο μέρη συγκρατούνται από την κοιλιά.

Μετά αλατίζονται και αφήνονται στο αλάτι.

Μετά πλένονται και διατηρούνται τα δύο μέρη τεντωμένα με καλάμι και στεγνώνουν στη σκιά…

Διατηρούνται δύο – τρεις ημέρες το πολύ και τρώγονται ψημένα, ή όταν δε ξεραθούν και ωμά.

          

           

 

  

 

 Το μυστικά είναι η προέλευση του κέφαλου, ο χρόνος αλατίσματος αλλά το ποιό σημαντικό είναι ο τρόπος ψησίματος.